EASY WAY OF GROOMING

AUTOMATISCHE SCHAAR

We hebben al een tijdje een aardig werkend prototype van een automatische knipmachientje klaar liggen, die we graag op de markt willen brengen zodat iedereen er het gemak van kan hebben.
 
Automatische Schaar
 
Maar aangezien hij nog niet helemaal naar tevredenheid werkt willen we hem eerst nog wat finetunen en dan willen we er de mallen voor laten maken.
 
Tot die tijd kunnen we er dus nog niet zo heel veel over kwijt maar hij knipt echt zoals een schaar dat doet. Dus niet zoals een tondeuze. (Bij een tondeuze zullen er nl altijd haren een aantal keren worden geraakt voordat ze echt afgeknipt worden, waardoor je beschadigde punten krijgt en dus op de lange termijn een hardere vacht kunt krijgen.
Dat is bij ons machientje niet het geval)
 
 
 
De snelheid waarmee hij knipt is in feite de snelheid waarmee 8 paar scharen tegelijk kunnen knippen. Je bent dus strakjes veel en veel sneller klaar met knippen.
 
En je hebt geen blaren meer op je vingers of kramp in je handen van het vele knippen. Of last van je polsen!
 
Je kunt de haarlengte afstellen van 3 tot 10 cm en hij is geschikt voor alle honden die geknipt kunnen worden in het puppy model (overal even lang)
 
Door de behuizing kun je niet per ongeluk een hap uit de vacht knippen, in de huid knippen of bijvoorbeeld een oor aan flarden knippen.
 
Hij werkt alleen aan de stofzuiger want het zuigen helpt het haar naar de scharen te brengen en daardoor is al het afgeknipte haar ook gelijk opgeruimd. Waarbij we het gebruik van de flexibele slang van de ADB Petite bijzonder aanraden aangezien die zeer licht en handzaam is om mee te werken.
 
Wij hopen hem binnen 12 a 18 maanden op de markt te kunnen brengen.
Hij is nu in de voorverkoop voor de helft van de prijs van wat hij strakjes zal gaan kosten